trygonometria
mona: do Bizona
wiec mam pole 10{3} cm2 boki przy kącie 5 i 8
10{3} =0.5*5*8*sinα
sinα=10{3}/20 czyli {3}/10 i nie zrobisz nic wiecej
wiec 1/2 nie wyjdzie
pisze w odp ze 150, ale mogą być błędne jak co 10 zadanie
jak taki super mądry jesteś to rozwiąż do końca ile stopni,
bo jak na razie to pierdoły łatwe nie wciskaj
każdy wie ile to sin 150
to rozwiąż geniuszu {3}/10
3 gru 20:20
KUZDE: 10√3 / 20 = √3 / 2 !
3 gru 20:24
Bizon:
... posłuchaj ...zgaduj−zgadula ... to inny adres
Ty rozumiesz co napisałaś ... bo ja nie
Po lewej stronie od okna w którym wpisujesz treść masz zasady pisania.
A ten ton to zostaw do rozmów ze swoją Mamą.
3 gru 20:27