pole kwadratu wpisanego w polkole
math: ile wynosi pole kwadratu wpisanego w półkole o promieniu r ?
3 gru 20:08
etam:

Z tw. Pitagorasa
| | 5 | | 4 | |
r2= |
| a2 ⇒ a2=P= |
| r2 |
| | 4 | | 5 | |
3 gru 20:26
math: dziękuje !

,ale to proste było
3 gru 22:57
etam:
3 gru 22:58
math: Dziesięć osób w tym Jasiu i Stasiu siadają losowo na dziesięciu fotelach w rzędzie. Jakie jest
prawdopodobieństwo, że Jasiu i Stasiu będą siedzieli obok siebie?
5 gru 20:33
Eta:
|Ω|= 10!
J S o o o o o o o o oraz S J o o o o o o o o
o J S o o o o o o o
o o J S o o o o o o
o o o J S o o o o o
itd.....
|A|=2*9*8! =
P(A)=..........
5 gru 20:39
math: dziekuje
5 gru 20:40
Eta:
5 gru 20:42