logarytmy
ejdier: witam czy jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi jak rozwiąc
log2 + log5 / log13 9
3 gru 19:54
ejdier: z góry dziękuje
3 gru 19:54
ejdier: wiem że licznik wynosi −2 ale co zrobić z mianownikiem?
3 gru 20:10
syrenka : −2, bo 1/3 −2 daje 9
3 gru 20:11
5-latek : Licznik ≠−2 tylko 1
4 gru 11:05
irena_1:
| log2+log5 | | log(2*5) | | log10 | | 1 | | 1 | |
| = |
| = |
| = |
| =− |
| |
| log139 | | −2 | | −2 | | −2 | | 2 | |
4 gru 11:13
5-latek : Witaj
4 gru 11:14
irena_1:
log
139=x
(3
−1)
x=3
2
3
−x=3
2
−x=2
x=−2
4 gru 11:14
irena_1: Hej!
4 gru 11:14