mmm
syrenka : Do szklanki wlano wodę o temperaturze 100o . Po 30 minutach woda ostygła do temperatury
50oC.
Oblicz jej temperaturę po godzinie. przyjmij że z upływem czasu t[h] temperatura wody zmienia
się zgodnie ze wzorem T(t) = T0at, gdzie T0[0C] − temperatura początkowa, a − pewna stała
3 gru 19:36
daras: a30=0,5
T(t=60min)=25o
3 gru 21:55
daras: Pacjent przyjął w jednorazowej dawce 50 mg leku. W czasie 3 godzin z jego organizmu zostało
wydalone 40 % dawki leku. Oblicz, ile leku miał pacjent w organizmie po upływie 12 godzin.
Przyjmij, że masę m [mg] leku w organizmie po upływie czasu t[h] oblicza się ze wzoru m(t) =
m0at, gdzie m0 [mg] − masa początkowa, a − pewna stała.
6 lis 19:31
Pacjent przyjął w jednorazowe: Pacjent przyjął w jednorazowej dawce 50 mg leku. W czasie 3 godzin z jego organizmu zostało
wydalone 40 % dawki leku. Oblicz, ile leku miał pacjent w organizmie po upływie 12 godzin.
Przyjmij, że masę m [mg] leku w organizmie po upływie czasu t[h] oblicza się ze wzoru m(t) =
m0at, gdzie m0 [mg] − masa początkowa, a − pewna stała
2 mar 20:46
Syrenka: Pacjent przyjął w jednorazowej dawce 50 mg leku. W czasie 3 godzin z jego organizmu zostało
wydalone 40 % dawki leku. Oblicz, ile leku miał pacjent w organizmie po upływie 12 godzin.
Przyjmij, że masę m [mg] leku w organizmie po upływie czasu t[h] oblicza się ze wzoru m(t) =
m0at, gdzie m0 [mg] − masa początkowa, a − pewna stała.
28 kwi 08:48
kasia : Pacjent przyjął w jednorazowej dawce 50 mg leku. W czasie 3 godzin z jego organizmu zostało
wydalone 40 % dawki leku. Oblicz, ile leku miał pacjent w organizmie po upływie 12 godzin.
Przyjmij, że masę m [mg] leku w organizmie po upływie czasu t[h] oblicza się ze wzoru m(t) =
m0at, gdzie m0 [mg] − masa początkowa, a − pewna stała.
28 kwi 09:31
klaudia: : Pacjent przyjął w jednorazowej dawce 50 mg leku. W czasie 3 godzin z jego organizmu zostało
wydalone 40 % dawki leku. Oblicz, ile leku miał pacjent w organizmie po upływie 12 godzin.
Przyjmij, że masę m [mg] leku w organizmie po upływie czasu t[h] oblicza się ze wzoru m(t) =
m0at, gdzie m0 [mg] − masa początkowa, a − pewna stała.
1 maj 22:27
daras: Boot jakiś czy z drużyny archeo ?
1 maj 23:24
daras: 0,6 = e3α ⇒ α ≈ −0,17
m(t=12) = moe−0,17*12 = 50 * 0,1296 = 6,48 mg
1 maj 23:29