analiza :(( Proszę o objaśnienie + rozwiązanie
student: Korzystajac z nierownosci miedzy srednimi wykazac, ze dla dowolnej liczby naturalnej n zachodzi
nierownosc:
\frac{1}{n} + \frac{1}{n+1} + ... + \frac{1}{2n} \ge \frac{2}{3}
Wykładowca nam tego nie wyjąsnił i nie wiem jak się za to zabrać
3 gru 19:16
student: nikt nie pomoże?
3 gru 23:17
wredulus_pospolitus:
nikt

zapisz w konwencji tego forum ... nie pamiętam już 'techa'
3 gru 23:19
wredulus_pospolitus:
i nie wiem co oznacza \ge
3 gru 23:19
3 gru 23:20
wredulus_pospolitus:
a pfff ... na łatwiznę idzie studencik
3 gru 23:23
wredulus_pospolitus:
a tam przecie wszystko pięknie ładnie pokazane ... więc w czym problem
3 gru 23:24