matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadać zbieżność szeregu
andzia:
Zbadać zbieżność szeregu ∑ a
n
n=2 o wyrazie ogólnym: a) a
n
= n/ 10
ln n
b) a
n
= 1/ ln(n!) c) a
n
= 1/ n* 10
ln(ln n)
Byłabym bardzo wdzięczna za wytłumaczenie krok po kroku
3 gru 18:09