matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wielomian
Gargul:
Wyznacz wielomian h(x)= 2w(x) – g(x)u(x).Podaj jego stopień oraz wszystkie współczynniki, jeśli w(x)=4x
3
−2x
2
–x +3; g(x)=x
2
+x +2, u(x)=8x−5.
3 gru 17:38
Wazyl:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1434.html
3 gru 17:40