matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wspolrzedne
Kinga:
Dany jest odcinek AB, w którym środek ma współrzędne S = (−5,− 11), a koniec B = (9,− 3). Wyznacz współrzędne punktu A.
14 paź 16:23
Biebrza:
A(x,y)
x+9
=−5
2
y−3
=−11
2
14 paź 17:41