matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
Mc:
W trójkącie Równoramienny ABC O wysokościach CD i AE Podstawa AB ma długość 8cm a odcinek BE ma długość 3 cm Ile ma długość odcinek AC a6
32
b
3
28
c
3
33
d
2
3 gru 14:23
wredulus_pospolitus:
wskazówka
3 gru 14:25
irena_1:
Trójkąt ABE jest podobny do BCD
3
4
=
8
|BC|
32
|BC|=|AC|=
3
B.
3 gru 14:28