Oblicz , wynik podaj w postaci potęgi.
majkovsky:
3 gru 11:33
3 gru 11:40
majkovsky: Chyba cos we wzorze nie tak masz?
3 gru 11:43
Bizon:
| 1 | | 2−6*(24*3)2 | |
| * |
| =U{2−6+8+232}{ |
| 27 | | | |
3 gru 11:49
irena_1:
Dobrze
48
2=(2
4*3)
2=2
8*3
2
3 gru 11:51
3 gru 11:53
majkovsky: | | 32 | |
a gdzie jest to 22 co było w mianowniku |
| ? Nie czaje  |
| | 22 | |
3 gru 11:59
Bizon:
masz tam w liczniku ... 2−6+8+2
3 gru 12:16
Bizon:
| | 32 | | 22 | |
... dzielenie przez |
| ... to mnożenie przez |
| ... dlatego z + |
| | 22 | | 32 | |
3 gru 12:18
majkovsky: aaa nie skumałem, okej wielkie dzięki
3 gru 13:40