ciągi
asia: coś się zacięłam:
| | 2(m−n)(m+n) | |
r(n−m)= |
| =? pomnożyć przez (−1)?.ale jak? |
| | mn | |
3 gru 11:19
5-latek: | | 2(m2−n2) | |
to r(n−m)= |
| a dalej to zgaduj zgadula co autor posta mial na mysli . |
| | mn | |
jak powiesz to powiem CI co bede jadl na obiad
3 gru 11:27
asia: ale trzeba r wyliczyć...
3 gru 11:31
5-latek: No to wedlug umowy −−zupa pomidorowa i ryz z kurczakiem

Powiadasz r .
| | 2(m−n)(m+n) | | 2(m−n)(m+n) | | 1 | |
no to r= |
| :n−m to r= |
| * |
| ale m−n=−(n−m) wiec |
| | mn | | mn | | n−m | |
| | −2(n−m)(m+n) | | 1 | |
r= |
| * |
| = licz dalej |
| | mn | | n−m | |
3 gru 11:45
daras: mogę wpaść na obiad ?
3 gru 11:46
5-latek: Zapraszam , zawsze znajdzie sie dodatkowy talerz dla strudzonego wedrowca
3 gru 11:49
daras: a pomidorowa też z ryżem ?
3 gru 11:55
5-latek: Tez

Ale dla Ciebie mozemy ugotowac makaron muszelki
3 gru 11:57
asia: dziękuję
3 gru 12:34
asia: aaaa....ja wolę świderki
3 gru 12:35
5-latek: Wiem ze dziewczyny lubia świderki
3 gru 12:36
asia: ....na pewno mówimy o makaronie?
3 gru 12:50
5-latek: Alez oczywiscie ze tak
3 gru 12:50
asia: Ależ mi ulżyło,bo jakieś dziwne skojarzenia mnie naszły
3 gru 12:54
asia: ....w dodatku nie mające związku z matematyką....
3 gru 12:55
5-latek: A chlopaki lubia makaron muszelki . ja zreszta tez
3 gru 12:56
asia: domyśliłam się→11.57
3 gru 12:57
5-latek:
3 gru 12:58
5-latek: Asiu akuratnie przed praca porawilem sobie humor. Dzieki
3 gru 12:59
daras: nie znosze muszelek, wolę nitki
3 gru 22:02