matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Davo :
(a-b) (a
2
+ab+b
2
)= (1+
√
2
)
3
2 paź 18:49
maola:
(1+
√
2
)
3
=(1-
√
2
)(1
2
+
√
2
+
√
2
2
)=(1-
√
2
)(1+
√
2
+2)= =(1-
√
2
)(3+
√
2
)=3+
√
2
-3
√
2
-2=1-2
√
2
2 paź 20:09