zbiory
Klux: Wśród 200 osób, 150 uprawia pływanie lub jazdę na rowerze, lub i jedno, i drugie.
Jeśli 85 osób uprawia tylko pływanie, a 60 pływanie i jazdę na rowerze, to ile uprawia tylko
jazdę na
rowerze?
Jak zapisac za "150 uprawia pływanie lub jazdę na rowerze, lub i jedno, i drugie"?
P − plywanie
R − rower
Bedzie to: |P∪R| + |P∩R| = 150 ?
2 gru 22:36
Klux: ?
2 gru 22:44
Janek191:
2 gru 22:57
Klux: No ok, ale jak zapisac za pomoca zbiorow ze "150 uprawia pływanie lub jazdę na rowerze, lub i
jedno, i drugie"
2 gru 22:58
Janek191:
I P ∪ R I = 150 ∧ I P ∩ R I = 60
2 gru 23:06