matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanko
Julia:
Oblicz wartosc liczbowa 2(x−y)−(x+3y)−6 dlaa x=2 y=−3
2 gru 21:48
Agataku:
podstawiasz liczby pod x i y i wyliczasz 2(x−y)−(x+3y)−6= =2(2−[−3])−(2+3*[−3])−6= ... i pamietaj o kolejnosci wykonywanych dzialan
2 gru 23:20