matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanko
Julia:
Oblicz wartość liczbowa (3a−2)(3a+2)−2a(a+1) dla a=−1
2 gru 21:31
agulka:
[3(−1)−2][3(−1)+2]−2(−1)[(−1)+1]=(−5)*(−1)+2*0=5
2 gru 21:36
Eta:
........=9a
2
−4−2a
2
−2a= 7a
2
−2a−4 dla a= −1 7(−1)
2
−2*(−1)−4= 7+2−4=
5
2 gru 21:40