sad
HUGO: Witam, przerabiałem sobie statystykę; (mediana, średnia ważona, ODCHYLENIE standardowe... III
LO rozsz matematyka ) i generalnie umiem; nie oszukujmy się to prosty dział : ) Jutro piszę
sprawdzian jednak jak często nauczyciel ma tajemnicze zestawy X gdzie są ciekawie postawione
zadania.
Prośba do was; czy macie jakieś fajne heroiczne zadania związane z statystyką by się sprawdzic?
Z góry dziękuję : )
2 gru 21:08
Hajtowy: A skąd jesteś?
2 gru 21:10
Hajtowy: W klasie 3k z ostatniego sprawdzianu z informatyki uczniowie otrzymali następujące oceny:
1,1,2,3,1,1,5,4,4,5,1,2,4,4,5,4,1,1,3,2,4,2,4,4,3,2,1,1,2,2,4,6,6,2,1
a) narysuj diagram kołowy z dokładnością do 0,1%
b) przedstaw te wyniki w diagramie kolumnowym
c) oblicz średnią wyników
d) oblicz medianę wyników
e) jaki % uczniów napisał sprawdzian lepiej niż wynosi średnia
f) oblicz wariancje
g) oblicz odchylenie standardowe
Zabieraj się do pracy
2 gru 21:13
Piotr 10: W jednej ze stacji meteorologicznych w kwietniu zaobserwowano ciekawe zmiany temperatury
powietrza. Każdego dnia w południe dokonywano pomiaru temperatury powietrza i okazało się, że
średnia dwóch pierwszych pomiarów była równa 120C, średnia trzech pierwszych pomiarów
wynosiła 12,250C a każda następna średnia temperatura, liczona zawsze od początku miesiąca,
była większa od poprzedniej o dokładnie 0,250C.
a)Oblicz,jaka była średnia temperatura w kwietniu (mierzona w południe).
b) Oblicz, jaką temperaturę odnotowano w południe 30 kwietnia.
2 gru 21:14
HUGO: "Kiedy pytają się mnie skad jestem odpowiadam − Polski" hmm gdybam ze uroczą blondynką nie
jesteś, gdyż umiesz matematykę B) zatem odmówię pokornie dalszej konwersacji dotyczącej mojej
Super Pozycji : )
Dziękuję za zestawiki; już się biorę do roboty
2 gru 21:18
Hajtowy: Jak Ci idzie?

Te moje zadanka to na max 20 minut
2 gru 21:49
daras: ja mam trochę dłuższe ale nie chce mi sie zabrac, może być tez machnął?
2 gru 21:57
Hajtowy:
Podaje odpowiedzi:
a,b − umiesz chyba narysować

c) 2,8
d) 2
e) 48,57% uczniów
f) δ
2 = 2,445714
g)
√δ2=
√2,445714=1,5638778
2 gru 22:23
HUGO: możesz dać Daras : ) Hmm jeszcze wciąż analizuje i już sb sprawdzam : )
2 gru 22:30
HUGO: Takie dziwne uczucie....Wyszło wszystko; dzięki Wam : )
3 gru 01:14
daras: ja nad nim siedzę od tygodnia...i już mi się nie chce
3 gru 22:05