matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby rzeczywiste.
Muzyk:
Czy poprawnie rozwiązałem te dwa zadania? 1.
1
1
+
a
2
b
2
a=
√
4−2
√
3
b=a=
√
4+2
√
3
Mi wyszło:
1
1
+
=2
a
2
b
2
2.
⎧
a+b=6
⎩
a
2
+b
2
=26
a=1 b=5 lub a=5 b=1
2 gru 20:59
Eta:
ok
2 gru 21:06
Hajtowy:
2)
2 gru 21:07
Muzyk:
No to nic tylko się cieszyć, dzięki.
2 gru 21:27