rownanie kwadratowe z pierwiastkiem 3st.
qba020: Ten 3 stopień nie daje mi żyć
3√x2 − 5
3√x=0
2 gru 20:48
Bizon:
3√x=t
2 gru 20:50
Hajtowy: Bizon już Ci pozwolił żyć
2 gru 20:51
Bizon:
3√x2=(3√x)2
2 gru 20:52
Bizon:
... złapać oddech ... dalej sam musi płynąć −
2 gru 20:53
nic niemożliwego: t= x13 // (√2)2 ⇔ √22
t2−5t=0
t(t−5)=0
t=0 v t= 5
2 gru 20:56
Hajtowy: Po co rozwiązujesz połowę zadania? −
−
Zaraz Cię tu
5−latek nastawi
2 gru 20:57
qba020: zawdzięczam Wam życie.

rzeczywiście łatwe to było.
2 gru 20:58
nic niemożliwego: Jesteś zwycięzca!
2 gru 20:59
5-latek:
2 gru 23:30