Rozwiaż układ równiań metodą geometryczną:)pomoze ktoś blondyce rozpisujac wszy
Roski88:): x+y=8
2x−y+1
2 gru 20:32
Eta:
czy drugie równawnie jest: 2x−y=1 ?
Narysuj wykres : y= −x+8 i y=2x−1
i odczytaj współrzędne punktu przecięcia się tych prostych
x= ....
y=...
2 gru 20:35
Eta:
2 gru 20:37
Bizon:

... pierwsza prosta to y=−x+8 jak ją narysować chyba wiesz
druga ... nie wpisałaś znaku równości (jak to blondi) −
2 gru 20:37
Eta:
"jak to blondi"
2 gru 20:38
Roski88:): tak nie wpisalam glupia
2 gru 20:39
Bizon:
... "siemasz"
Eta −
2 gru 20:39