średnia arytmetyczna
MM: średnia arytmetyczna dziewięciu liczb wynosi 4,5 natomiast natomiast śrdenia arytmetyczna
pierwszych ośmiu liczb tego zestawu wynosi 4,2 Jaką wartość ma dziewiąta liczba?
2 gru 20:27
Eta:
x −−− dziewiąta liczba
| 8*4,2+x | |
| = 4,5 ⇒ x=.......... |
| 9 | |
2 gru 20:30
MM: dziękii
2 gru 20:32
Eta:
2 gru 20:33
Alfa:
| x1+x2+x3+x4+x5+x6+x7+x8 | |
| = 4,2 /*8 |
| 8 | |
x1+x2+x3+x4+x5+x6+x7+x8 = 33,6
| x1+x2+x3+x4+x5+x6+x7+x8+x9 | |
| = 4,5 /*9 |
| 9 | |
x1+x2+x3+x4+x5+x6+x7+x8+x
9 = 40,5
33,6 + x
9 = 40,5
x
9 = 6,9
2 gru 20:34
Eta:
2 gru 20:39