matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Help
52:
O zdarzeniach A i B wiadomo, że P(B)=0,6, P{A' ∪ B)=0,8, P(A \ B')=0,5. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A. Obliczyłem P(B')=0,4 P(A \ B')=P(A) − P(A∩B') P(A'∪ B)=P(A)+P(B) − P(A'∩B) I nie wiem jak dalej ruszyć...
2 gru 20:00