| 1 | ||
4<∑ | <7 | |
| n |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||||
.... | =1+ | +( | + | )+( | +...+ | )+( | + | )+ | ||||||||
| n | 2 | 3 | 4 | 5 | 8 | 9 | 16 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||
( | +....+ | )+( | +...+ | )+( | +...+ | ) | ||||||
| 17 | 32 | 33 | 64 | 65 | 127 |
| 1 | 63 | 63 | 571 | |||||
1+4* | + | =4+ | = | ≈4,4 czyli ta suma jest wieksza od 4 a mniejsza | ||||
| 2 | 127 | 127 | 127 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||
S=1+ | +( | + | )+( | + | + | + | )+ | |||||||
| 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||
+( | +......+ | )+( | +......+ | )+( | +......+ | )+ | ||||||
| 9 | 16 | 17 | 32 | 33 | 64 |
| 1 | 1 | |||
(+( | +......+ | )≥ | ||
| 65 | 127 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||
1+ | +2* | +4* | +8* | +16* | +32* | +63* | = | |||||||
| 2 | 4 | 8 | 16 | 32 | 64 | 127 |
| 63 | ||
1+3+ | > 4 | |
| 127 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||
1+ | +( | + | + | )+( | + | + | + | + | + | )+ | ||||||||||
| 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||
+( | +......+ | )+( | +......+ | )+( | +......+ | )+ | ||||||
| 12 | 23 | 24 | 47 | 48 | 95 |
| 1 | 1 | |||
+( | +......+ | )≤ | ||
| 96 | 127 |
| 3 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
+3* | +6* | +12* | +48* | +96* | =6,5<7 | ||||||
| 2 | 3 | 6 | 12 | 48 | 96 |