Mam pytanie związane z wyznaczaniem dziedziny funkcji:
Dembele: Mam pytanie związane z wyznaczaniem dziedziny funkcji:
Czy w takich sytuacjach wyznaczamy x z licznika:
1)
2)
3)
2 gru 17:35
Ad: 1) nie
2) tak Df = dziedzina licznika ⋀ dziedzina mianownika, x musi spełniać oba założenia
3) tak − || − || −
2 gru 20:16
Ad: 2) tak Df = "iloczyn dziedziny licznika i dziedziny mianownika" , x musi spełniać oba założenia
3) tak 3) tak − || − || −
* trochę poprawniej napisane
2 gru 20:18
Ad: 2) tak Df = "iloczyn dziedziny licznika i dziedziny mianownika", x musi spełniać oba założenia
3) tak − || − || −
**
przepraszam za błędy
2 gru 20:20