okregi
auczyciela: Witam.
Mam dwa zadania które muszę rozwiązać.
1 Wkole poprowadzono cięciwę długości 9cm. Odległość tej cięciwy od środka kola jest równa 5cm.
oblicz, promienie, obwód i pole kola.
2. Dane są dwa kola o r=3,4 cm wyznacz promień kola którego pole jest równe sumie pól danych
kol.
proszę o podpowiedź i rysunki do tych zadań.
ZA co wszystkim dziękuje i wszystkiego najlepszego z Okazji Nauczyciela


14 paź 14:43
Róża 33: oj nick zle wyskoczyl.
14 paź 14:47
Biebrza: 2)
oblicz pola danych kół ,(TT9,TT16),suma to TT25,r=5
TT to Pi
14 paź 16:15
Biebrza: 1)52+4,52=r2
obwód i pole ,r do wzoru
14 paź 16:23
Róża 33: proszę o rysunek .sama nie dam rady( niedowład reki) jestem niepełnosprawna[r mam problemy z
pisaniem i rysunkiem:(

14 paź 16:29
14 paź 16:34
14 paź 17:17
Biebrza:

1)
14 paź 17:19
Biebrza: 2)
Pk1=TTr2=TT9
Pk2=TT42=TT16
Pk1+Pk2=TT9+TT16=TT25⇒r=5
14 paź 17:23
Roza 33: Widze ze jednak sa ktorzy pomoga ,Sorrry ze tak ostro, ale sami ludzie do tego niekiedy
zmuszaja
14 paź 18:00