matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Punkty kratowe
Maszyn:
Wyznacz wspolrzedne wszystkich punktow kratowych wykresu fukncji f(x) =
12
x−3
+ 2
2 gru 16:44
M:
20 lis 06:01
Jolanta:
x≠3 Punkty kratowe x. i y są liczbami całkowitymi x−3 liczba całkowitą ,dzielnik12 x−3=. −12, −6 ,−4 , −3. , −2. ,−1 , 1 , 2 ,3. 4, 6, 12 x=. −9. −3, −1, 0, 1, 2, 4, 5, 6, 7, 9, 15
12
y=
+2=. 1, 0, −1, −2, −4, −10, 14, 8, 6, 5, 4, 3
x−3
(−9,1),(−3,0),(−1,−1),(9,−2),(1,−4),(2,−10), (4,14),(5,8), (6,6),(7,5), (9,4), (5,3)
20 lis 10:44
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick