matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
Sylwiaa:
4.Wykres funkcji kwadratowej y=1/3x2 przesunięto równolegle wzdłuż osi OX o 2 jednostki w kierunku ujemnym ( w lewo), otrzymując w ten sposób wykres fukcji g. Zatem :
2 gru 16:03
Alfa:
1
y =
x
2
3
2j ←
1
g(x) =
(x+2)
2
3
2 gru 16:11