matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
loo
izaa:
wykonaj dzialanie i zapisz w jak najprostrzej postaci a] [x
3
* y
2
)
3
; ( x
2
*y
2
] * [(x
4
y
3
)
2
: (xy
2
)
3
] −
1
b] ( x−
1
y
3
)−
2
(y−
4
z
2
)
3
−−−−−−−−−−−−−−−− ; −−−−−−−−−−−−−−−= (x
2
z) (x
3
y) z góry thx
14 paź 13:08
Czarnetka:
a
m
*a
n
=a
m+n
a
m
:a
n
=a
m−n
(a
m
)
n
=a
mn
14 paź 13:20