1 | ||
sin(2arccos | ) | |
5 |
√1 − cos x | ||
|sin 12x| = | ||
2 |
√1 + cos x | ||
|cos 12x| = | ||
2 |
√1 − cos (arccos 1/5) | √10 | |||
sin (arccos 1/5)/2 = | = | |||
2 | 5 |
√1 + cos (arccos 1/5) | √15 | |||
cos (arccos 1/5)/2 = | = | |||
2 | 5 |
√10 | √15 | 2√6 | ||||
sin (arccos 1/5) = 2 * | * | = | ||||
5 | 5 | 5 |
2√6 | 1 | 4√6 | ||||
sin(2arcos 1/5) = 2 * | * | = | ||||
5 | 5 | 25 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |