dziedzina
Marco Reus: f(x)=ln(2sin2x−7sinx+3) jak tu sie zabrac za dziedzinę ?
2 gru 12:13
5-latek: Jaka ma byc liczba logarytmowana ?
2 gru 12:16
Marco Reus: przepisałem dokładnie tak jak jest więc skoro nie ma to pewnie 10
2 gru 12:17
5-latek: Ja nie pytalem o podstawe logarytmu bo to jest logarytm naturalny przy podstawie e to to jest
>0 i nie rowna sie 1 . Ja pytalem jakie ma byc z definicji logarytmu 2sin2x−7sinx+3
2 gru 12:20
Marco Reus: większe od 0
2 gru 12:26
5-latek: Bedzie tak 2sinx2−7sinx+3>0 sinx=t
2t2−7t+3=0 dalej juz wiesz jak liczyc?
2 gru 12:27
5-latek: Mialo b yc 2t2−7t+3>0
2 gru 12:29
Marco Reus: tak wiem dzięki
2 gru 12:30
5-latek:
2 gru 12:32