prosze o sprawdzenie czy dobrze policzylem calki
pola: prosze o sprawdzenie czy dobrze policzylem calki pierwsza i druga
t
−3=3t
−4=12t
−5
2 gru 09:42
wredulus_pospolitus:
błagam ... bez znaku =

bo to jest bez sensu
o ile wynik w pierwszym jest ok (ale zapis karygodny) ... o tyle w drugim to kompletna
bzduuura jest
2 gru 09:47
pola: to mozesz poprawić

?
2 gru 09:47
daras: jak sie rozejrzysz po ekranie, to zobaczysz taki szlaczek znaczków nad polem, w którym piszesz
i tam licząc od prostokącika z hasłem "rysuję" 9 ikonek w lewo jest to coś czyli ∫
2 gru 09:49
wredulus_pospolitus:
zastosuj ogólny wzór na tego typu całkę:
(dla α ≠ −1)
| | 1 | |
∫ a*xα dx = a* |
| *xα+1 + C |
| | α+1 | |
2 gru 09:50
2 gru 09:53
pola:
2 gru 10:13