rada:)
ktos..: mam pytanie, czy takie zadanie

blicz ile wynosi odległośc pomiedzy punktami K=(3,5) i
L=(−5,−1) mozna bylo albo nalezało zrobic z takiego wzoru: d=
√(x2−x1)2+(y2−y1)2
14 paź 11:40
AS: Tak,wzór prawidłowy,opiera się on na tw. Pitagorasa.
14 paź 11:43
ktos..: a móglbys to obliczyc i podac wynik, bo mi wychodzi inny niz ma byc
14 paź 11:46
AS: A podaj mi wynik jaki uzyskałeś
14 paź 11:59
ktos..: mi wyszlo √20 a ma wyjsc 10
14 paź 12:16
AS: x2 − x1 = −5 − 3 = −8
y2 − y1 = −1 − 5 = −6
d = √(−8)2 + (−6)2 = √64 + 36 = √100 = 10
14 paź 12:51
ktos..: aaa no tak

dzieki
14 paź 13:03