zadanie : P
gdfhhidsfgds: Największy apetyt ma larwa jedwabnika. W ciągu dwóch pierwszych dni życia potrafi ona zjeść
86000 razy więcej niż wynosi jej masa po urodzeniu. Ile kg w ciągu godziny zjada larwa ważąca
0,9g? Wynik zaokrąglij do dziesiątych części kilograma.
1 gru 23:17
gdfhhidsfgds: czy 1,6 kg to dobry wynik? jeśli nie to napiszcie jaki dobry bo szybko potrzebuję
1 gru 23:22
Janek191:
86 000* 0,9 g = 77 400 g = 77,4 kg
77,4 kg : 48 = 1,6125 kg ≈ 1,6 kg
1 gru 23:41
gdfhhidsfgds: dzięki
1 gru 23:48