matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Suma funkcji trygonometrycznych
bank:
Oblicz: sinα+sinβ+sin(α+β)=
1 gru 22:16
Berta:
α+β
α−β
α+β
α+β
2sin
cos
+ 2sin
cos
=
2
2
2
2
α+β
α−β
α+β
α+β
α
β
= 2sin
(cos
+ cos
) = 2sin
*2cos
cos
2
2
2
2
2
2
1 gru 22:24