Liczby zespolone
Andi: z2 − 2iz − 10 = 0
z2 + 6z + 13 = 0
wie ktos moze jak rozwiazac te liczby zespolone?
1 gru 21:53
MQ: Delta i tak dalej. Zwykłe równanie kwadratowe.
1 gru 21:54
sushi_ gg6397228:
z=x +iy
podstawic i potem porównać cześci rzeczywiste z rzeczywistymi, a urojone z urojonymi
1 gru 21:54
Andi: tzn jak bo nie rozumiem?
1 gru 21:57
Krzysiek: a co nie rozumiesz z tego co napisał MQ?
1 gru 22:03
Andi: to zrobilem, ale z tym rzeczywista i urojona.. zeby porownac
1 gru 22:05
Krzysiek: to jest drugi sposób.kiedy dwie liczby zespolone są równe?
1 gru 22:08
Wazyl: Δ=4i2+40
i2= ?
1 gru 22:36
MQ: Z definicji i2=−1
1 gru 22:37
Wazyl: Wiem
MQ. Pytanie było do Andi
1 gru 22:38