proszę o pomooc !!
gabka: mając dana funkcje f(x) = x2 − 4x+3 wyznacz: przedzialy monooicznosci, max i min wartosc oraz
wyznacz punkty wspolne z osiami. dziekuje z góry!
1 gru 21:05
bezendu:
malejąca (−∞,2<
rosnąca <2,∞)
ZW=<−1,∞)
Miejsca zerowe (1,0) (3,0)
punkt z osią OY (0,3)
1 gru 21:08
gabka: a jak to wyliczyliscie?
1 gru 21:11
bezendu:
wzorami ?
1 gru 21:25
Darth Mazut: f(x) = x2 − 4x + 3 = (x−2)2 −1 <−−− taką postać umieść na wykresie i odczytaj z tego
monotoniczność ZW, miejsca zerowe można policzyć normalnie deltą, a pkt z osią OY to
podstawiasz za x liczbe 0 i to co wyjdzie jest miejscem przecięcia
1 gru 21:32