matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
gg
waldii:
Oblicz; a) 4−
3
* (0,125)
−
3 b)2 −
3
* 5 −
3
* (0,1)
−
3
14 paź 09:54
Michał:
1
1
1
a) 4
−3
*(
)
−3
= (4*
)
−3
=(
)
−3
=2
3
=8
8
8
2
a
n
*b
n
=(a*b)
n
b) 2
−3
*5
−3
*0,1
−3
= (2*5*0,1)
−3
=1
−3
=1
14 paź 10:03
waldii:
a to
(x−
1
y−
3
) −
2
(y−
4
z
2
)−
2
−−−−−−−−−−−−−−−− ; −−−−−−−−−−−−−−−= x
2
z x
3
y
14 paź 10:34