POMOCY !
Magda: Dane są funkcje f(x) = 3x+4 i g(x) = – x +a. Wyznacz wszystkie wartości a, dla których wykresy
tych funkcji przecinają się w punkcie o odciętej równej 7.
1 gru 20:44
sushi_ gg6397228:
która "literka" to odcięta ? x czy y ?
1 gru 20:46
Magda: Nie jest podane. To jest cale tesć zadania.
1 gru 20:49
sushi_ gg6397228:
to pytanie było do Ciebie
to trzeba wiedzieć
1 gru 20:49
Magda: Ja w ogóle nie ogarniam takich zadań. Nie wiem o co chodzi.
1 gru 20:50
sushi_ gg6397228:
wpisujemy w google " odcięta −−> i dostajemy odpowiedz ....
1 gru 20:51
Darth Mazut: Policz po prostu dla jakiej wartości a funkcje są sobie równe jeśli x = 7.
1 gru 20:52