matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma
zadanie:
a
n
=c*q
n
−
1
(−1)
n
+
1
*a
n
(−1)
n
*(−1)*c*q
n
−
1
=((−1)*q)
n
*c*(−1)*q
−
1
=(−q)
n
−
1
*(−c) a w odp. jest (−q)
n
−
1
*c co jest zle?
1 gru 20:32
sushi_ gg6397228:
co masz zrobić ?
1 gru 20:35