Mnożenie wielomianów
Cinek:
Dany jest wielomian W(x)=−3x3+4x2+2x−1. Utwórz wielomian F(x) i uporządkuj go malejąco,
jeśli:
a)F(x)=4*W(x),
b)F(x)=−0,5*W(x),
c)F(x)=x2*W(x),
d)F(x)=(x−1)*W(x)
1 gru 19:44
daras: w czym problem, z mnożeniem
1 gru 19:51
Cinek: (x7−x6)(x5−x2) tego typu zadania ogarniam nie wiem jak zrobic to powyzej, bo nikt mi nie
tlumaczyl i jakies dziwne wyniki mi wychodza...
1 gru 19:57
agulka: a) F(x)=4*(−3x3+4x2+2x−1)=−12x3+16x2+8x−4
i pozostałe przykłady podobnie
1 gru 20:24
Cinek: Dzieki wielkie, dobrze robilem, tylko na odpowiedz nie ta popatrzylem

ale dzieki za
nakierowanie
1 gru 20:33