matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
pochodna:
y= (
√
2
+ 2x
5
−cosx)ln5x korzystam z tego wzoru (f*g)'= f'g+ fg'
1
y'=(10x
4
+sinx)ln5x + (
√
2
+ 2x
5
− cosx)*
x ,dobrze
5
1 gru 18:49
pochodna:
?
1 gru 18:56
john2:
1
1
1
(ln5x)' =
* (5x}' =
* 5 =
5x
5x
x
1 gru 18:58
pochodna:
ok dzięki
1 gru 19:02