Funkcja kwadratowa
wwwww: 1miejsc zerowe dla g(x)=[x2−3]
2Znajdź rozwiązanie pierwiastków jednego pierwiastku
x2+8x+a+2=0
Δ>0
x1x2 ≥0
3wartosc funkcji dla minmum
f(x)−min(3, x2−5x+7)
a) f(o) f(z) f(u) tego nie czaje co to znaczy
b)Narysuj wykres funkcji
c)ZWF − chyba znaczy znajdz wartość funkcji
1 gru 18:01
wwwww: POMOCY
1 gru 18:06
Radek:
[ ] cecha ?
1 gru 18:07
wwwww: co?
1 gru 18:12
wwwww:
1 gru 18:16
wwwww: y=[x]
1 gru 18:16
wwwww: pomoze ktos
1 gru 18:20
wwwww: ludzie nie bądźcie tacy
1 gru 18:37
wwwww: 
1 gru 18:51
wwwww: 

?
1 gru 18:55
wwwww: 
? pomocy
1 gru 18:59
ICSP: co oznacza zapis [x2 − 3] ?
1 gru 19:00
ICSP: Jest to funkcja Entier ?
1 gru 19:00
wwwww: nie wiem
1 gru 19:04
wwwww: koleżanka mów że jej wyszło (−∞, −2)
1 gru 19:07
ICSP: a to ja mam wiedzieć?
Załóżmy, ze jest to funkcja Entier − podłoga z liczby
Szukamy miejsc zerowych g(x) = [x2 − 3]
Gdy f(x) = [x] to miejsce zerowe znajduje się rozwiązując nierówność 0 ≤ x < 1
Tutaj identycznie
0 ≤ x2 − 3 < 1
3 ≤ x2 < 4
x ∊ (−2 ; −√3] ∪ [√3 ; 2)
Reszta zadań jest już zbyt nieczytelna.
1 gru 19:10
wwwww: to chyba nie tak
jeżeli jej tak wyszło
1 gru 19:13
ICSP: to spytaj koleżankę co oznacza zapis [x2 − 3]
1 gru 19:14
Mila:

Korzystaj z definicji.
f(x)=[x
2−3]
x∊<−1,1>
f(0)=[0−3]=−3
f(0,5)=[0,25−3]=[−2,75]=−3
f(−0,5)=[0,25−3]=[−2,75]=−3
=====================Dla x∊(−1,1) mamy f(x)=−3
f(1)=[1−3]=[−2]=−2
f(−1)=[1−3]=[−2]=−2
f(x)=−1⇔x
2−3=−1⇔x
2=2⇔,x=
√2 lub x=−
√2
f(1,2)=[1,44−3]=[−1,56]=−2
dla x∊<1,
√2) mamy f(x)=−2
f(
√2=[2−3]=−1
Dla x∊<
√2,
√3) mamy f(x)=−1
f(
√3)=0
f(1,9)=[3,61−3]=[0,61]=0
f(2)=[4−3]=1
dla x∊<
√3,2) mamy f(x)=0 dla x∊(−2,−
√3> mamy f(x)=0
dokończ wykres
Miejsca zerowe
1 gru 19:19
wwwww: ten nawias to część całkowita
1 gru 19:25
wwwww: to też mogą byc zadania z parametrami

]
1 gru 19:29
wwwww: proszę chociaż o jedno
1 gru 19:32
wwwww: jeżeli umiecie to zrobić to was o to proszę
1 gru 19:37
wwwww: to trzecie prosze o pomoc
1 gru 19:49
wwwww: pliss
1 gru 20:09