matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole czworokąta ABCD (rysunek) jest równe 30. Wobec tego y=?
kamczatka:
Pole czworokąta ABCD (rysunek) jest równe 30. Wobec tego y=?
20
Odpowiedź to: y=
x
Podzieliłem ten czworokąt i jest trójkąt o podstawie x i wysokości y ale co dalej ?
1 gru 17:08
ICSP:
i prostokąt o bokach x i y
1 gru 17:11
kamczatka:
do usunięcia już zrobiłem
1 gru 17:11