matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak obliczyc wartość dla danego argumentu?
apsik:
Funkcja kwadratowa f(x)=3x
+
bx+c ma dwa miejsca zerowe x1=−2, x2=1. Wyznacz wartości współczynników b oraz c, a następnie oblicz dla jakiego argumentu funkcja osiąga wartość równą (−6)
1 gru 16:22