matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Miejsce Zerowe Funkcji Logarytmicznej.
fdsf:
Wyznacz miejsce zerowe: f(x)=
√
log
2
1/2
(x+3)−1
(x+3)−1=1 x+3=2 x=−1 w odpowiedziach jest jeszcze drugie miejsce zerowe , jak je wyliczyć
?
1 gru 15:44
ICSP:
[log
1/2
(x+3)]
2
− 1 = 0 [log
1/2
(x+3) − 1][log
1/2
(x+3) + 1] = 0 ze wzoru a
2
− b
2
1 gru 15:45
fdsf:
dziękuje bardzo
1 gru 15:56