matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ współrzędnych
Chemik :
punkty A=(1,1) B=(3,5) C=(−1,3) są wierzchołkami trójkąta ABC . Napisz równanie prostej: a)zawierającej bok AB
1 gru 15:01
Eta:
x
B
≠x
A
to równanie prostej :
y+B−y
A
AB: y=
( x−x
A
)+y
A
x
B
−x
A
y=........
1 gru 15:04