pochodne
PAT: jaka będzie I i II pochodna tej funkcji :
1 gru 12:18
1 gru 12:19
PAT: a czy może mi ktoś wytłumaczyć tą pierwszą krok po kroku ?
1 gru 12:34
ICSP:
| | −2 | |
[(x−3)−2]' = −2 * (x−3)−2 − 1 * (x−3)' = −2 * (x−3)−3 * 1 = |
| |
| | (x−3)3 | |
1 gru 12:39
PAT: a czy mogę prosić jeszcze o rozwiązanie krok po kroku tej drugiej ?
1 gru 12:57
ICSP: Robisz identycznie jak tą... Identycznie
| | 6 | |
−2 * (x−3)−3 = −2 * −3 * (x−3)−3 − 1 * (x−3)' = 6 * (x−3)−4 * 1 = |
| |
| | (x−3)4 | |
1 gru 12:58
PAT: dziękuje
1 gru 13:47