Wyznacz zbiór wszystkich wartości parametru m
Ola: Wyznacz zbiór wszystkich wartości parametru m, dla których równanie:
(2x−18)(x−|m−3|)=0 ma dokładnie dwa różne rozwiązania .
Jednym z rozwiązań równania x2 + 5x + c − 4 = 0 jest liczba 0. wyznacz parametr c oraz drugie
rozwiązanie.
Rozwiąż równianie: (2x−3)4 =1
1 gru 11:57
-:):
1)
...jednym pierwiastkiem jest 9
Skoro mają być dwa różne ... |m−3|≠9
... itd
1 gru 12:17
-:):
2)
c−4=?
1 gru 12:19
Ola: a 3?
1 gru 12:25
-:):
zastanów się jakie wartości może przyjmować 2x−3
1 gru 12:27