jerey: naszkicuj wykres funkcji f(x)=||x−2|−2|−2 a następnie określ w zaleznosci od wartosci parametru
k liczbę rozwiązan równania f(x)=k
wszystko było by ok , gdyby nie ten 1 moduł.
rozwiązałem to ale nie jestem pewny czy to jest poprawne.
dla przedziału (−∞,2> f opisana jest wzorem f(x)=x−2
dla przedziału <2,+∞) f(x)=|x−4|−2
niech ktos rzuci okiem i podpowie jak to rozwiązac
1 gru 11:27
Saizou : graficznie
1 gru 11:30
jerey: czyli w przedziałach dobrze okresliłem wzor funkcji?
1 gru 11:31
Radek:

Interesuję Cię tylko niebieski wykres
k∊(−
∞.2) brak rozwiązań
k∊(2,0) cztery rozwiązania
k∊{0} trzy rozwiązania
k∊(0,
∞)suma{−2} dwa rozwiązania
1 gru 11:33
jerey: ok, rozwiązałem , wykres wyszedł mi taki sam, dzieki!
1 gru 11:46