matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzory viete'a
Wiesiu:
Rozpisz by skorzystać z wzorów Viete'a.
1
1
+
x
1
2
*x
2
x
2
2
*x
1
1 gru 08:16
Janek191:
1
1
x
2
x
1
+
=
+
=
x
1
2
*x
2
x
2
2
*x
1
x
1
2
*x
2
2
x
1
2
*x
2
2
x
1
+ x
2
=
( x
1
*x
2
)
2
1 gru 08:50