1 gru 02:11
~r.:
Pewnie n→∞, a nie x→∞, co nie?
1 gru 03:48
zosia: tak dokładnie tak

n→
∞
1 gru 11:54
Krzysiek: granica nie istnieje, rozpatrz podciągi dla liczb parzystych i nieparzystych
1 gru 11:59
zadanie: a tak mozna zrobic?
| | 4n+7 | | 2−n+5n+5 | | 5n+5 | | 1 | |
( |
| )n=( |
| )n=(1+ |
| )n=(1+ |
| )n= |
| | 2−n | | 2−n | | 2−n | | 2−n5n+5 | |
| | 1 | | 2−n | |
(1+ |
| )do potegi( |
| ) i jeszcze to wszystko do potegi |
| | 2−n5n+5 | | 5n+5 | |
| | 2−n | |
teraz wyrazenie |
| nie dazy do nieskonczonosci zeby moc skorzystac ze wzoru |
| | 5n+5 | |
i co teraz zrobic?
1 gru 13:00
Krzysiek: tak jak napisałeś/aś nie można skorzystać z tego wzoru, bo nie ma symbolu 1∞
1 gru 13:08
zadanie: dziekuje
1 gru 13:11